Verhalen over leven met reuma


 

Dit is een bijzonder boekje.
Patient Partners, opgeleide patiënten met reumatoïde artritis en spondyloartritis vertellen over hun leven met reuma.
Hoe doe je dat, een kwaliteitsvol leven leiden met reumatoïde artritis of spondyloartritis? Wat wil dat zeggen in de praktijk, meer gestructureerd leven?
De Patient Partners schrijven hierover op een creatieve, inspirerende manier.

Lees hier deze verhalen

Naar aanleiding van het 20 jarig bestaan van Patient Partners Program, werd er ook een gedrukte versie van dit boekje gemaakt dat verdeeld werd op het Belgian Congress on Rheumatology 2-4 oktober 2019 in Leuven.
In deze gedrukte versie ook het verhaal van 20 jaar Patient Partners Program, een uniek partnerschap van reumatologen, farmaceutische industrie en Patient Partners. Patiënten geven les in het kader van vroegtijdige diagnostiek.
Het les geven gebeurt kleinschalig en interactief, uniek en vernieuwend, laagdrempelig en kwaliteitsvol.
Het Patient Partners Program is binnen reumatologie een begrip, niet meer weg te denken in de lesopdrachten reumatologie aan universiteiten en hogescholen.

 

Indien u een gedrukte versie van het boekje wenst, kan u dit aanvragen via info@patient-partners.be, zolang de voorraad strekt.

 

Eular Madrid juni 2019

Jahel ging naar Madrid om de poster te presenteren op de postertour van Eular
Abstract ingediend door Thijs voor PP SpA bij Pare

Reuma - de patiënt als docent

Reportage van Patient Partners RA Nederland over de werking van hun patiënt partners RA programma.

 

Eular 2018

Ieder jaar, in de maand juni, organiseert Eular een internationaal congres in een Europese hoofdstad. Voor de negentiende editie viel de keuze op Amsterdam. Philip Gadeyne had de eer om er voor Vlaanderen het Patiënt Partners Program te vertegenwoordigen.

Patiënt Partners zijn, nog meer dan andere patiënten, overtuigd van het belang van bewegen (Move to improve!) en hebben bovendien een voorbeeldfunctie… dus besloot Philip maar om naar het congres te fietsen. Niet op één dag maar gedoseerd en met aandacht voor de natuur en de culturele steden op mijn parcours.

Lees hier het volledige verslag 

 

Studiedag 2017

Op onze studiedag 11 maart 2017 bij Pfizer organiseerden we een workshop creatief schrijven o.l.v. Beatrijs Peeters, docente van de vzw Creatief Schrijven.

We willen graag leren hoe we best vertellen en schrijven over ons leven met RA/SpA op een inspirerende en humoristische manier.

Wereld Reuma Dag 2016

 

Naar aanleiding van de Wereld Reuma Dag 12/10/2016 organiseerde het team van paramedici in Gasthuisberg een praktische proef.
Wat betekent het om met een stijve rug een aantal eenvoudige activiteiten uit te voeren? Een erg geslaagde namiddag!
 

STUDIEDAG 2016 PATIENT PARTNERS

REUMATOÏDE ARTRITIS
Onderwerp van deze studiedag was de update van de lesinhoud PPP RA.
Na de inleiding van prof. Westhovens gaven de Patient Partners van de werkgroep de uitleg van de door hun uitgewerkte module. Na de pauze werd de nieuwe les gedemonstreerd in kleine groepen.
 
ANKYLOSING SPONDYLITIS
De Patient Partners Ankylosing Spondylitis oefenden de test en metingen van het klinisch onderzoek.
                       

foto's van Kitty van der Zwaag, Nederlandse PP RA

Abonneren op www.patient-partners.be RSS